Morten

Morten Kistrup, forsanger

morten_kistrup_venice3
1. Hvilken musik ligger der på din plade-/cd-afspiller lige nu (30/3/2009)?
A Camp: ”Colonia” (2009). Nina Perssons (The Cardigans, red.) solo-sideprojekt. En fantastisk plade i akustisk-afdelingen. Spændende, organisk, kantet, eksperimenterende og anderledes med en country-feel over sig – og så selvfølgelig Perssons fantastiske, inderlige og vedkommende vokal. Kan varmt anbefales. Og så spiller de i VEGA d. 31.marts 2009! Jeg er der!

 Hvordan tror du, de øvrige medlemmer vil beskrive din rolle i bandet? (ud over selvfølgelig at være sanger/guitarist)
Pyha, den var værre. Absolut organisatoren, kommandanten, generalen… (hvorfor bruger jeg mon militær-termer…?). Og så selvfølgelig sangskriveren, vel. Og hyggeonklen hører også med.

Dit bedste Venice live-job, og hvorfor?
Den var også svær. Vi har efterhånden spillet på en del meget forskellige spillesteder: Haft café-jobs hver fjortende dag en overgang, sågar åbnet rockscenen på Langelandsfestivallen i år 2003 i forbindelse med udgivelsen af vores EP ”You don’t even know me” (Cope Records 2002), og så har vi været så privilegerede både at spille i Lille og i Store VEGA (i forbindelse med vores medvirken i filmen ”Anja efter Viktor”); et super koncertsted, efter min mening! VEGA har, på trods af sin størrelse, den der intensitet, som jeg synes man kan mangle visse andre koncertsteder. Garant for en god koncertoplevelse. Endelig må Rytmeposten i Odense også nævnes, hvor vi har haft nogle rigtig fine bandture ovre (en varm hilsen til Henrik). Og Rust, hvor vi har spillet en række gode Club-jobs… Og alligevel tror jeg, at mit bedste – eller måske nærmere mest rørende livejob – må siges at være i en børnehave. Uden at sige for meget (forklaring følger på et tidspunkt på bloggen…), har Venice gennem flere år haft en pseudo-identitet som børnerock-band, hvor vi i en årrække spillede vores egne originale børnesange til fester i ’børneren’. Og der må jeg altså sige: Når en hel stue fuld af unger i 3-6 års alderen skråler med på ens egne børnehavesange á la ”Her i børnehaven – der kilder det i maven” og ”Ud i det fri, fordi vi skal på koloni” eller ”Kom bar’ og se hvad vi kan – vi er super alle mand!” i et lokale, der er så proppet, at børnene og forældrene står mellem trommerne halvvejs oppe på scenen – Så er jeg sgu solgt til stanglakrids! Det er svært at hamle op med! 

Hvad laver du, når du ikke er musiker?
Den er ikke så svær: Jeg har netop afleveret mit speciale i Psykologi på Københavns Universitet. Fantastisk fornemmelse i øvrigt! Og inden længe venter en spændende stilling som klinisk psykolog.

Hvor er Venice om 5 år?
Formentlig er vi stadig samlet omkring “Hyggepejsen” (en absolut anbefalelsesværdig kitsch DVD, som for nylig har fået en særstatus i bandet).

Der er noget med, at I alle har et øgenavn/alter ego/dyr. Hvad er Tobias og hvorfor?

Dyr… alter ego… og Tobias. Ja, det kræver vist en forklaring. Dyrene først: Vi havde på et tidspunkt noget med at ”tilegne” hinanden et dyr i bandet, som passede til os, hver især (Jeg er ikke særlig stolt af mit dyr – og i og med, at det vist er Søren, der har fået spørgsmålet om mig, er jeg ikke helt tryg ved situationen…). Nå, men Tobias havde på et tidspunkt en mindre hanekam. Og derfor fik Tobias en ”leguan” som dyr. Dyret passer for så vidt stadig lidt på Tobias. For det er min fornemmelse (uden dog at vide det præcist), at en leguan holder af at ligge ret stille i længere perioder. Og det kunne for så vidt stadig godt kendetegne Tobias fra tid til anden… 

Og et alter ego. Ja, sådan et har Tobias også. Han hedder ”Thorstein”. Thorstein optræder gerne sammen med ”Jørgen” (Sørens alter ego). Fælles for dem begge er, at der er en høj korrelation mellem alkohol, Jørgen og Thorstein. Tobias har normalt et fantastisk dejligt væsen; han er rolig, rar og hviler (i sig selv). Og der må man sige, at når Thorstein tager over, så tager Fanden ved Tobias. Ikke på nogen ond måde, men så går tingene i hvert fald ikke stille af sig. I virkeligheden skal Søren måske uddybe Thortein… Han kender ham trods alt bedre end jeg… Eller måske skal Jørgen i virkeligheden svare på spørgsmålet?!

 

Reklamer

6 kommentarer

  1. […] Morten […]

  2. […] af Morten: Interview med Morten Kistrup Glam rock uden glam! Organisk post-britpop Venice uden for […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s